Hlavní obsah

Viagru? Jen po potvrzení od manželky a přísaze na bibli, navrhuje zákonodárkyně

– Frankfort

Dvojí návštěva lékaře a potvrzení od manželky by podle zákonodárkyně z Kentucky Mary Lou Marzianové měly předcházet předepsání léku na poruchu erekce. Její legislativní návrh počítá také s tím, že by muži museli přísahat na bibli, že viagru požijí pouze před sexem s manželkou.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Návrh zákona má prý za úkol chránit muže před nimi samými. „Jde tu o rodinu," vysvětlila demokratka Marzianová v rozhovoru pro list Courier-Journal.

Přiznala, že se jedná o odvetu za nedávno schválený zákon, který v tomto americkém státě nařizuje ženám, aby nejméně 24 hodin před plánovaným potratem ještě navštívily lékaře. Tato norma podle Marzianové nemístně zasahuje do soukromí žen.

Sama poslankyně přiznala, že její iniciativa je spíše symbolická a že neočekává, že pro svůj zákon získá podporu. „Začala jsem přemýšlet nad tím, jak by se asi muži cítili, kdyby se stát míchal do jejich soukromých zdravotních rozhodnutí," řekla Marzianová, která je zastánkyní práva ženy na potrat.

V plánu má prý další provokativní návrh zákona. Lidem, kteří se rozhodnou pořídit si střelnou zbraň, by nařizoval 24 hodin před nákupem setkání s oběťmi střeleckého násilí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám