Hlavní obsah

Neobvyklé přátelství tygra a kozla je u konce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v listopadu plnil titulky médií z celého světa případ ze safari parku v ruském Přímořském kraji, kde se spřátelili tygr jménem Amur a kozel, jenž měl být pro šelmu potravou. Jenže netradiční přátelství teď skončilo.

Foto: Profimedia.cz

Timur teď pobývá v samostatném výběhu

Článek

Ošetřovatelé už od začátku upozorňovali, že příběh pravděpodobně nebude mít dobrý konec, protože instinkty šelmy se dřív nebo později musí projevit. A nebyli daleko od pravdy.

„Timur to přehnal. Trkal do Amura svými rohy a kopal ho kopýtky,“ uvedl safari park v prohlášení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tygr se skamarádil s kozou, kterou dostal původně k snědkuVideo: Reuters

V pátek došla tygrovi po dalším Timurově dorážení trpělivost a kozla chytil za krk a mrštil s ním dolů z kopce v jejich výběhu. Kozlovi se nic vážného nestalo, ale znamenalo to konec jejich společného soužití. Ošetřovatelé po incidentu Amura uspali a jeho společníka přesunuli do samostatného výběhu.

I v tomto případě ale nejspíš platí pořekadlo „za vším hledej ženu“. V nedalekém výběhu totiž žije Amurova sestra Tajga, která je momentálně v říji, což na tygra samozřejmě působí a podle zástupců parku to možná způsobilo jeho ostrou reakci. Do té doby totiž i přes Timurovo nezbedné chování žili pokojně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám