Hlavní obsah

Kolik světových politiků není při smyslech? Dost, přiznal komikovi Obama

Washington

Není zrovna málo světových politiků, kteří to nemají v hlavě v pořádku. V pořadu televizního komika Jerryho Seinfelda to ve středu prohlásil prezident USA Barack Obama.

Foto: ČTK/AP

Prezident USA Barack Obama

Článek

Obama odpovídal na přímou Seinfeldovu otázku. „Kolik světových lídrů podle vás není při smyslech,“ ptal se bez okolků komik. „Docela značné procento,“ připustil Obama a nevyhýbal se ani následující poznámce, že si občas musí o někom říkat, že je ztracený, když je nucen se s těmito lidmi setkávat. „Myslím, že čím déle tito hoši setrvávají v úřadu, tím pravděpodobněji to nastane (že se zblázní),“ poznamenal.

Seinfeld svému hostu také splnil sen, když ho nechal zasednout za volant Chevroletu Split Back Corvette z roku 1963. Obama s ním objel Bílý dům. Odjet do Los Angeles, jímž většinou Seinfeld s hosty projíždí a hledá vhodnou kavárnu, ale prezidenta nenechala ochranka. „Vy jste komik a prezident nikam nepojede. Couvejte,“ zněl příkaz od strážce.

Rozhovor o nevážných tématech pak pokračoval, moderátor s prezidentem například rozebírali způsob, jímž o svou pleť při golfu pečuje Seinfeldův spolupracovník, komik a herec Larry David.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám