Hlavní obsah

Čtyřletá dívka řídila v terénu 18tunový náklaďák. Dálkovým ovladačem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, co si vyzkoušela čtyřletá Sophie Brownová, by jí mohl závidět nejeden kluk a možná i lecjaký tatínek. Společnost Volvo Trucks testovala na staveništi v Srbsku svůj nový nákladní automobil. A řízení svěřila do rukou právě jí, i když jen pomocí dálkového ovladače, napsal server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Holčička řídila dálkovým ovladačem opravdový nákladní automobilVideo: Volvo Trucks

 
Článek

Švédský výrobce svůj nový model během posledního roku vylepšil novými funkcemi, a tak se rozhodl podrobit ho zatěžkávacímu testu na okruhu na staveništi. „Abychom předvedli, co vozidlo skutečně dokáže, chtěli jsme ho vystavit opravdové zkoušce. A jaký testovací řidič by mohl být lehkomyslnější a nepředvídatelnější než čtyřleté dítě," uvedl viceprezident společnosti Ricard Fritz.

Volba šoféra byla evidentně správná. Holčička zkoušela například vyjet strmý svah s měkkým povrchem, plnou rychlostí projela s kolosem skrz dům a povedlo se jí také vozidlo převrátit o 360 stupňů.

Legendární roznožka

Video nazvané Podívej, kdo řídí, navazuje na sérii předešlých živých testů. V jednom z nich si před dvěma lety zahrál známý filmový akční hrdina Jean-Claude Van Damme. Ten udělal za jízdy dnes už legendární roznožku mezi dvěma náklaďáky.

Epická roznožka Jean-Claude Van Damma za jízdy mezi náklaďákyVideo: Volvo Trucks

Reklama

Výběr článků

Načítám