Hlavní obsah

Gott: Hlas mám slabý, nedokážu si teď představit, že bych opět zpíval

Aktualizováno

Karel Gott si nyní neumí představit, že by znovu zpíval. Řekl to německému deníku Bild. Lékaři však prý dávají zpěvákovi, kterému diagnostikovali rakovinu mízních uzlin, 90procentní šanci na přežití.

Foto: Právo - Petr Horník

Karel Gott

Článek

„V současnosti si neumím představit, že bych někdy znovu zpíval. Můj hlas je prostě příliš slabý,“ řekl Gott deníku. „Moji lékaři mi však slíbili, že se mi hlas vrátí, stejně jako ostatní životní síly. K tomu je ale ještě dlouhá cesta,“ dodal.

Gott v neděli nastoupil znovu do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde ho čeká druhá fáze chemoterapií. Německému deníku sdělil, že kvůli léčbě trpí bolestmi žaludku a kloubů a že mu začaly vypadávat vlasy. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Teď ale není čas na to, abych byl marnivý. Jde o můj život. Kdyby lékaři mou rakovinu odhalili o několik týdnů později, nebyla by už šance na mou záchranu,“ míní šestasedmdesátiletý zpěvák.

Lékaři říkají, že má šance na přežití je 90 procent. Pevně věřím, že se uzdravím
Karel Gott, zpěvák

Nádorové onemocnění podle něj nezasáhlo žádné orgány. „Lékaři říkají, že má šance na přežití je 90 procent. Pevně věřím, že se uzdravím,“ řekl Gott.

Vyjádřil také vděčnost své manželce Ivaně, která se o něj stará, když není v nemocnici. „Dodává mi sílu. Pečuje o mě 24 hodin denně,“ sdělil zpěvák.

Dcery prý nechce zprávami o svém onemocnění děsit. „Všechno by mělo být jako normálně. Když jsem se vrátil domů po první chemoterapii, chovali jsme se k sobě jako vždycky. Normálně jsme se bavili a hráli jsme si,” řekl Gott.

Bild věnoval Gottovi první stranu

K žádným výrazným omezením prý nemusel sáhnout ani při jídle a pití. „Dřív jsem si rád k jídlu vychutnal sklenici vína, ale na víno teď vůbec nemám chuť. Proto si teď rád dám sklenici piva. Jíst můžu všechno, co chci,” uvedl.

Bild věnoval Gottovi první stranu úterního vydání a rozhovor se zpěvákem pokračuje i uvnitř listu. Německý bulvární deník pozorně sleduje zpěvákův zdravotní stav už od prvních zpráv o jeho onemocnění.

Zlatý hlas z Prahy

Gott patří mezi nejoblíbenější zpěváky nejen v Česku, ale i v Německu. Německá média mu přezdívají „zlatý hlas z Prahy” a spojují ho zejména s písní Včelka Mája.

Lékaři Gottovi v listopadu diagnostikovali Non-Hodgkinův lymfom. Kvůli onemocnění zpěvák zrušil své naplánované koncerty.

V sobotu však zpěvák překvapivě dorazil na jubilejní 50. ročník ankety Český slavík Mattoni, kde si vyzvedl svého čtyřicátého Slavíka. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Karel Gott má rakovinu mízních uzlin

Lékaři diagnostikovali u Karla Gotta zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. Zpěvák zahájil léčbu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, informovala...

Bild: Stav Karla Gotta je vážný

Zpěvák Karel Gott se potýká s nádorovým onemocněním v pokročilém stadiu, uvedl server německého bulvárního listu Bild s odkazem na nejmenovaného rodinného...

Výběr článků

Načítám