Hlavní obsah

Indická věznice zkrátí tresty odsouzencům excelujícím v józe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vězni v jednom z indických nápravných zařízení budou mít zvláštní motivaci ke cvičení jógy. Věznice ve městě Puné jim totiž slíbila předčasné propouštění, pokud předvedou vynikající dovednosti a uspějí v jogínských testech. Dočkají se tak až tříměsíčního zkrácení trestu, uvedl britský deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vedení věznice, v níž byl ve 30. a 40. letech dvakrát umístěn i legendární jogín a bojovník za nezávislost Indie Mahátma Gándhí, to zdůvodnilo prospěšností jógy pro chování člověka.

„Je vědecky dokázáno, že jóga zlepšuje duševní a fyzický stav člověka. Zlepšuje i celkové chování a zmírňuje naše násilné sklony,“ prohlásil člen vedení věznice odpovědný za nový program cvičení a testování schopností vězňů.

Vězni přihlášení do programu absolvují půlroční kurz, na jehož konci je čekají teoretické a praktické testy. Budou rovněž vyzýváni k tomu, aby vyučovali jógu své spoluvězně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám