Hlavní obsah

Zloději ukradli auto i s malým chlapcem. Odvezli ho do školy

Novinky, vps

Bizarní případ řeší policie z Norfolku v americké Virginii. Minulou středu tam dva zloději ukradli auto, ale po chvíli zjistili, že na zadním sedadle sedí osmiletý chlapec. Aby zachránili situaci, odvezli ho do školy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapce nechala v nastartovaném autě jeho matka, která si odběhla něco zařídit do práce, protože jí začínala pracovní doba dřív než vyučování. Dle policie to takto dělala pravidelně, uvedl magazín People.

Tentokrát se jí to ale vymstilo, snadné kořisti si totiž všimla dvojice zlodějů, která naskočila do auta a začala ujíždět pryč. Když se matka o nějakou čtvrthodinu později vrátila a nenašla auto ani dítě, zalarmovala policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Všichni naši policisté začali pátrat po tom autě a chlapci,“ uvedla místní policejní mluvčí Melinda Wrayová. Našli ho zanedlouho, jak „sedí ve třídě, jako by se nic zvláštního nestalo“, dodala mluvčí.

Problémy může mít i matka

Když hocha vyslechli, řekl jim, že do auta nastoupila dvojice mužů, kterou neznal. Řekli mu, že ho mají odvézt do školy. Chlapec oponoval, že tam ho vozí matka. Bylo mu to divné a byl nervózní, ale zloději ho opravdu vysadili před školou, do níž to byl jen kousek jízdy.

„Jakmile se dozvěděl, co se opravdu stalo, byl pochopitelně otřesený. Ale ti muži se mu nesnažili ublížit, jen chtěli ukrást auto. Očividně tu máme dva noblesní kriminálníky,“ řekla Wrayová.

Policisté odcizený vůz našli ještě ve středu asi pět kilometrů od školy. Zatím nikdo nebyl obviněn, vyšetřovatelé ale mají pár vodítek. Kromě toho se může dostat do problémů i sama matka, protože nechala dítě bez dozoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám