Hlavní obsah

Fotograf zachytil svět nad mraky

Novinky, vps

Působivé video natočil poblíž národního parku Mount Rainier v americkém státě Washington fotograf Don K. Jensen. Z populární vyhlídky High Rock zachytil okolí, přes které se neustále valila mračna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úchvatné časosběrné video zachycuje svět nad mrakyVideo: Reuters

 
Článek

Jensen se chtěl na vyhlídku podívat dlouhá léta, ale dle jeho slov mu do toho vždy něco přišlo, nebo bylo špatné počasí. Nedávno mu to konečně vyšlo, jenže opět zaúřadovalo počasí, které se rychle změnilo a přineslo s sebou mraky. Původně s nimi tedy pro natáčení videa vůbec nepočítal, uvedla agentura Reuters.

Při cestě nahoru ale Jensen věděl, že mračna nebudou tak vysoká, což se mu také potvrdilo. Naskytl se mu tak úžasný pohled na okolní svět zavalený oblaky, které na časosběrném videu vypadají jako valící se lavina.

Na vyhlídce nakonec fotograf strávil celou noc a natočil třeba světla zářící v 70 kilometrů vzdáleném městě Tacoma nebo polární záři nad sopkou Mount Rainier.

„Pokud jste nikdy neměli příležitost stát nad mraky, dopište si to na seznam. Většina z nás nad mraky letěla letadlem, ale to se nedá srovnat s tím, když tu vrstvu máte jen těsně pod nohama. Je to jedna z nejpokojnějších a nejúžasnějších věcí, jaké může člověk vidět,“ okomentoval Jensen své video.

Reklama

Výběr článků

Načítám