Hlavní obsah

Opičí muž se postaral o další rekord v netradičním sprintu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonec Keniči Ito vytvořil nový světový rekord v běhu na sto metrů. Nepřekonal sice Usaina Bolta, závod ale zvládl po všech čtyřech. Za ohromných 15,71 sekundy. Díky tomu bude zapsán do Guinnessovy knihy světových rekordů pod přezdívkou „opičí muž“, která mu právem náleží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Keniči Ito zaběhl světový rekord po všech čtyřechVideo: Reuters

 
Článek

Ito totiž běhá skutečně jako lidoopi, kteří si při chůzi a běhu pomáhají předními končetinami. Jenže na rozdíl od člověka je k tomu předurčuje stavba kostry. Běh po všech čtyřech je v případě lidského tvora mnohem obtížnější a fyzicky velmi náročný.

Vytvořit nový rekord se Japonci podařilo na atletickém poli olympijského stadiónu Komazawa v Tokiu. Ito vytvořil světový rekord v běhu tohoto typu už pětkrát. Loni ho ale pokořil Katsumi Tamakoši a to si nehodlal nechat líbit. Letos proto překonal jeho i sám sebe. Tamakoši zaběhl stejný závod za 15,86 sekundy.

Ito pracuje jako uklízeč a podlahu prý vytírá zásadně na všech čtyřech, aby tak mohl denně trénovat. Devět let prý pečlivě studoval pohyb opic, aby natrénoval dokonalou techniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám