Hlavní obsah

Vědci odhalili, jak bude v budoucnu vypadat momentálně nejslavnější batole

Novinky, vps

Prince George je pod drobnohledem nejenom v Británii, kde se na něj upírá velká pozornost jako na budoucího možného krále. Vědci z Univerzity v Bradfordu se proto pokusili pomocí moderní technologie předpovědět, jak bude vypadat jeho tvář v následujících letech. Stejně si počínali i u jeho sestry, princezny Charlotte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vědci zveřejnili odhadované budoucí podoby prince George a jeho mladší sestry princezny CharlotteVideo: Reuters

 
Článek

Vědci ukázali, jak budou oba sourozenci vypadat v sedmi letech, poté ve 20, 40 a 60 letech. Jejich systém analyzuje rysy obličeje jako například délku a šířku nosu nebo vzdálenost mezi očima, a následně je kombinuje s podobnými daty od rodičů a dalších příbuzných.

„Z obličeje bereme zhruba 30 až 40 rysů,“ uvedl pro Reuters Hassan Ugail z Univerzity v Bradfordu s tím, že software nechá obličej stárnout přirozeně a nebere v potaz vliv prostředí nebo dietu daného jedince. Výsledky jsou podle něj přesné z asi 80 procent, přičemž účesy jsou uvedené jen pro ilustraci.

Jen čas ukáže, jak se vědci v případě obou princátek trefili. Se svým softwarem však mají velké plány. Chtějí totiž policii pomáhat s hledáním dlouho pohřešovaných dětí, protože jejich technologie je prý mnohem přesnější než ty stávající.

Reklama

Výběr článků

Načítám