Hlavní obsah

Snědl jsem tresku a pospíchám na toaletu, řekl řidič, který se řítil dvoustovkou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči, kteří překročili povolenou rychlost, používají různé výmluvy. Řidič luxusního audi jel na slovenské dálnici D1 mezi Trnavou a Bratislavou rychlostí 200 kilometrů v hodině v místech, kde je rychlost omezena na 110 km/h, a policii poskytl originální výmluvu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

„Řidič uvedl, že rychlost překročil proto, že snědl zkaženou tresku a pospíchal na toaletu,“ uvedl policejní viceprezident Ľubomír Ábel. Policisté mu uložili pokutu ve výši 650 eur (17 550 Kč).

Další řidič audi rovněž překročil rychlost téměř o 100 kilometrů v hodině a po udělení pokuty ve výši 650 eur prohlásil, že takovou částku dokáže prohrát v kasinu za jeden večer.

Volkswagen Passat s českou poznávací značkou jel minulý týden na slovenské dálnici D2 rychlostí 196 kilometrů v hodině. Třiatřicetiletý řidič na místě zaplatil pokutu ve výši 650 eur. Na dotaz Novinek, zda za volantem vozu seděl občan České republiky, bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff odpověděl, že policie o osobách žádné informace neposkytuje. „Vyjadřujeme se pouze ke konkrétním případům,“ uvedl.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Za devět měsíců letošního roku řešila slovenská policie celkem 230 tisíc přestupků překročení rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám