Hlavní obsah

Kocour uvízl ve sklepě s vínem. Z kocoviny se vzpamatovával tři dny

Novinky, vps

Dlouhých sedm týdnů strávil jeden kocour ve vinném sklípku v německém Severním Porýní-Vestfálsku. Zvědavá šelma do něj vlezla, už se ale nemohla dostat ven. Výsledkem byla pořádná kocovina.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kocour jménem Aljosha se na konci července vydal na každodenní potulku po městečku Würselen ležícím poblíž Cách.

„Vždycky se vrátil domů kolem poledne,“ uvedla pro Bild jeho majitelka Claudia von Bürenová.

Jenže tentokrát nepřišel a neobjevil se ani další den. Starostlivá majitelka obešla sousedy, zda ho neviděli, a dokonce vylepila po městečku letáky s jeho fotkou. Úspěch se však nedostavil, a tak se Němka začala smiřovat s tím, že o svého mazlíčka přišla.

Aljosha se ale poblíž domova objevil po zhruba sedmi týdnech. A nevypadal vůbec dobře.

„Když jsem ho našla, byl víc mrtvý než živý. Rovnou jsem ho vzala k veterináři, kde zjistili, že má otravu alkoholem,“ vysvětlila von Bürenová. Veterináři ho nicméně dali dohromady a po třech dnech, kdy se na kapačkách vzpamatovával z kocoviny, ho pustili domů.

Po krátkém pátrání vyšlo najevo, že kocour uvízl jen o pár domů dál ve sklepě, kde si majitel uložil víno. Zůstaly po něm tři rozbité lahve. Aljosha neměl vůbec špatný vkus – dvě z nich totiž obsahovaly moselské víno a především ryzlink z roku 2003 určitě stál za to.

Aljoshova opilecká eskapáda připomíná pár měsíců starý případ jezevce z polského Rewalu. Ten na pláži vypil několik plechovek piva a taktéž si „užil“ několikadenní kocovinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám