Hlavní obsah

Malajsie zakázala konferenci Sex s roboty

Kuala Lumpur

Do sporu s úřady se dostali pořadatelé konference nazvané Sex s roboty, která se měla od 16. do 19. listopadu konat v Malajsii. Tamní generální policejní inspektor Khalid Abu Bakar konferenci označil za nelegální a varoval organizátory, že proti nim policie zakročí, pokud v jejích přípravách budou pokračovat, informoval místní tisk.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Ve francouzském Lyonu představili nejnovější roboty v rámci přehlídky Innorobo 2012.

Článek

„Varuju organizátory, aby podobné konference v Malajsii nepořádali. V Malajsii je přestupkem i anální sex, natož sex s roboty,” zdůraznil policejní inspektor Bakar.

Podobné akce jsou podle něj „směšné” a – jak dodal na tiskové konferenci v Kuala Lumpuru –  na sexu a robotech není nic vědeckého.

Plánovaná akce je prý navíc v rozporu s konzervativními hodnotami země a podporuje „zvrácenou kulturu”.

Konference se má zabývat takovými otázkami, jako jsou emoce robotů, humanoidní roboti, klonovaní roboti, roboti pro zábavu, robotická osobnost či inteligentní sexuální hračky.

Předsedat jí má profesor Londýnské univerzity Adrian Cheok a výkonný šéf firmy Intelligent Toys Limited David Levy, který je autorem knihy tvrdící, že roboti v budoucnu budou schopni vytvářet vztahy s lidmi.

Reklama

Související témata:

Související články

Naštval ho prodavač, tak se popral s robotem

Podnapilý Japonec se v obchodě s mobily popral s robotem-prodavačem. Kiči Išikawa (60) v neděli navštívil tokijskou prodejnu s mobily SoftBank. Podle serveru...

Výběr článků

Načítám