Hlavní obsah

Chlapci se při nehodě oddělila hlava od páteře, lékaři mu ji připevnili zpět

Novinky, lsi

Lékařům z australského Brisbane se podařil skoro zázrak. Znovu totiž připevnili hlavu batolete poté, co se při autohavárii oddělila od páteře. O neuvěřitelném zákroku informovala ve středu agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ročnímu chlapci se při nehodě oddělila hlava od páteře, lékaři mu ji připevnili zpětVideo: Reuters

 
Článek

Šestnáctiměsíční Jaxon Taylor cestoval v autě se svou matkou a devítiletou sestrou. Ve 110kilometrové rychlosti se ovšem srazili s jiným autem, informovala místní média.

Síla nárazu podle médií způsobila, že se chlapcova páteř oddělila od hlavy. „Ve chvíli, kdy jsem ho vytáhla z auta, jsem věděla, že je jeho krk zlomený,“ řekla Jaxonova matka Rylea.

Malý chlapec byl po nehodě letecky převezen do nemocnice v Brisbane, kde mu tým chirurgů vedený Geoffem Askinem při šestihodinové operaci znovu vrátil hlavu k páteři.

„Mnoho dětí toto zranění nepřežije. Pokud přežijí a jsou na místě resuscitováni, může se stát, že už se nikdy nebudou hýbat,“ upozornil Askin na to, že chlapec měl velké štěstí.

„Vzali dvě části zlomeného dítěte a dali je zpět dohromady. Jsem velmi, velmi vděčný,“ poděkoval chirurgům chlapcův otec Andrew Taylor.

Doktoři řekli, že malý Jaxon bude muset mít osm týdnů speciální ortézu, která udrží hlavu v klidu a pomůže tak doléčit spojení nervů a tkání spojujících hlavu s páteří. Poté by měl být zcela v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám