Hlavní obsah

Oddaná fenka týden hlídala kamarádku, která spadla do nádrže a nemohla ven

Novinky, vps

Dojemný příběh psí oddanosti se odehrál minulý týden v americkém státě Washington. Fenka jménem Tillie tam strávila týden u své kamarádky Phoebe, která spadla do betonové nádrže a nemohla se dostat ven. Nakonec je zachránili dobrovolníci z psího útulku.

Foto: Vashon Island Pet Protectors

Tillie od své kamarádky odbíhala jen na chvilku, když se snažila sehnat pomoc

Článek

Majitel obou fenek pořádal ve svém domě oslavu a někdo podle něj musel nechat otevřené dveře, čehož zvířata využila a utekla, uvedl web ABC News.

Jenže pro Phoebe byl výlet za svobodou krátký. Spadla totiž do betonové nádrže ukryté v menší strži. Tillie zůstala po jejím boku a několikrát denně vyrazila ven hledat pomoc. A to obě fenky zachránilo.

Tillie se totiž pravidelně objevovala na nedalekém pozemku, což neušlo pozornosti jeho majitele. Zavolal proto místní útulek Vashon Island Pet Protectors a nahlásil, že se na jeho zahradě denně objevuje pes a poté zase mizí mezi stromy.

Foto: Vashon Island Pet Protectors

Tillie od své kamarádky odbíhala jen na chvilku, když se snažila sehnat pomoc

Když na místo dorazili dobrovolníci, našli po chvilce hledání Tillie, jak dohlíží na uvězněnou Phoebe. Obě fenky zachránili a zanedlouho je předali jejich majiteli. Byly hladové a žíznivé, jinak jim ale nic nebylo. Jejich páníček jménem C. J. Duft uvedl, že teď raději koupil obojky s GPS vysílačem, aby v budoucnu předešel podobné situaci. Ještě dodal, že chováním Tillie vůbec nebyl překvapen.

„Je to starostlivý a milující pes a ty dvě jsou nejlepší kamarádky,“ uvedl Duft pro ABC News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám