Hlavní obsah

Kamery zachytily tvory, které se lidem podaří spatřit jen vzácně

Novinky, vps

Mláďata kriticky ohroženého nosorožce jávského zachytily kamery v indonéském národním parku Ujung Kulon na ostrově Jáva. Podle představitelů parku, kteří teď video zveřejnili, je to nová naděje na přežití tohoto druhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily mláďata nosorožce jávskéhoVideo: Reuters

 
Článek

Záběry byly pořízeny během několika posledních měsíců strategicky rozmístěnými kamerami, napsala v sobotu agentura Reuters. Mláďata mají podle zástupců parku různé matky.

„S nosorožci jávskými je to jiné než s těmi v Africe a Indii, kteří se dají lehce spatřit a chytit. Připravili jsme se na jejich odchyt, abychom je mohli přesunout, ale je to těžké. Jsou plaší a vyhýbají se lidem a mají větší hladiny stresu než jejich afričtí a indičtí příbuzní,“ řekl šéf národního parku Ujung Kulon Mohammad Haryono.

Aby potvrdil svá slova, dodal, že navzdory několika výpravám se nepodařilo lidem z parku narazit na nosorožce ve volné přírodě. Pořízená videa proto považuje za velmi vzácná.

Haryono doufá, že se podaří parku získat další finanční prostředky, aby se mohli ochraně tohoto druhu věnovat ještě více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám