Hlavní obsah

Žena zemřela po pádu z ikonické turistické atrakce

Novinky, vps

Tragicky skončila v neděli touha mladé Australanky, která se chtěla vyfotit v Norsku na skalním útvaru Trolltunga. Na okraji této turistické atrakce vybíhající ze skály ve výšce asi 700 metrů nad zemí uklouzla a po pádu zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Trolltunga, jedna z nejpopulárnějších turistických atrakcí Norska

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kristi Kafcaloudisová studovala v Norsku na bergenské univerzitě. Do země přijela na začátku srpna na zahraniční studijní pobyt, uvedl zpravodajský web The Local.

Na Trolltungu, která je jedním z největších turistických lákadel této severské země, se vydala s přáteli. Při několikahodinovém výšlapu potkali další studenty z univerzity a přidali se k nim. Na vrcholu pochopitelně přišla řada na fotky.

„Hodně lidí se chtělo nechat vyfotit, byla tam fronta. Když na ni přišla řada, překročila nějaké kameny na kraji skály. Jenže šla příliš doprava a spadla,“ řekl k incidentu pro norskou stanici TV2 Terje Kvalvik z policie v Hardangeru.

Její přátelé se snažili okamžitě zavolat pomoc, ale na místě je slabý mobilní signál. Týmu záchranářů poté trvalo několik hodin, než se dostal k jejímu tělu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám