Hlavní obsah

Tolik dvojčat pohromadě se hned tak nevidí

Novinky, fis

Jakkoliv se to zdá neuvěřitelné, na jedné škole v Hondurasu studuje 23 párů dvojčat. Zatímco některé lze bez problému rozeznat na první pohled, u jiných s tím mají problémy i rodiče, natožpak učitelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V honduraské škole se to dvojčaty jen hemžíVideo: Reuters

 
Článek

„Do mé třídy chodí dvojčata, z nichž jeden je chlapec a druhá je dívka. Dvojčata stejného pohlaví od sebe ale také dokážu odlišit, protože jeden je třeba veselejší a druhý vážnější,“ cituje agentura Reuters jednu ze studentek Clarisu Garcíovou.

Škola ve městě Danlí by mohla klidně usilovat o světový rekord. Jen těžko byste hledali druhou školu, na které se sešlo 23 párů dvojčat. Některá jsou jednovaječná, jiná dvouvaječná. První skupina může ze vzájemné podoby těžit řadu výhod.

„Náš otec nás obvykle nedokáže rozeznat. Většinou jen těžko ví, komu vynadat, protože neví, která z nás něco pokazila a která ne,“ řekla honduraská studentka Luzbin Zeleyová.

Ředitel školy přiznal, že někdy dvojčata zvládnou napálit i učitele. Například když je jeden ze sourozenců, kteří jsou prakticky identičtí, nemocný, přijde za něj druhý napsat test. Jejich spolužáci uvedli, že právě kvůli studiu považují za výhodu mít dvojče, nikoliv ale kvůli možným zmatkům v rodině nebo partnerských vztazích.

Není jasné, proč je v této oblasti tolik dvojčat, obyvatelé to v každém případě považují za požehnání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám