Hlavní obsah

Smrtící ryba a had se do sebe navzájem zakousli

Novinky, vps

Pozoruhodnou bitvu mezi rybou a hadem zachytil australský rybář Rick Trippe. Jednalo se o smrtícího odrance pravého a jedovatého hada z čeledi korálovcovitých. Trippe si je téměř jistý, oba nakonec uhynuli.

Foto: repro NT News

Takto do sebe byla dvojice zakousnutá, když na ni Trippe narazil.

Článek

Zkušený rybář si do sebe zaklesnutých tvorů všiml minulý týden při potápění u města Darwin. Trippe byl zvědavý a věřil si, že situaci i přes hrozící nebezpečí zvládne, a tak hada i s rybou vytáhl na loď.

„Chytil jsem ho opatrně pod hlavou, protože vím, že jsou tito hadi velmi jedovatí. Také jedovatou rybu jsem mu odstranil z tlamy a z těla, do kterého se zakousla,“ citoval Australana The Daily Mail.

Již oddělenou dvojici následně pustil do vody, ale had se téměř okamžitě znovu na rybu vrhl. Trippe už souboj dál sledovat nemohl. Věří však, že kvůli jedům, kterými oba živočichové disponují, ani jeden z nich souboj nepřežil.

Odranec pravý je kvůli svému dokonalému maskování také označován jako kamenná ryba (v angličtině stonefish). Povrch jeho těla připomíná kámen nebo korál. Jedové žlázy má v paprscích hřbetních ploutví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám