Hlavní obsah

Zaměstnanec už léta jen sedí doma a pobírá 135 tisíc měsíčně. Teď si stěžuje

Novinky, vps

Již 12 let pobírá Francouz Charles Simon plnou mzdu, což je v jeho případě pět tisíc eur čistého (135 tisíc Kč), za to, že v podstatě jen sedí doma. Tato situace mu ale podle něho zničila kariéru, a tak po svém zaměstnavateli, státní železniční společnosti SNCF, požaduje kompenzaci.

Foto: Profimedia.cz

SNCF. Ilustrační foto

Článek

Případ začal v roce 2003, uvedl v pátek The Daily Telegraph s odkazem na francouzská média. Simon tehdy pracoval pro dceřinou firmu SNCF s názvem Geodis Solutions, která se stará o logistiku. Po nějakém čase přišel na možný podvod a vše nahlásil svým vedoucím.

„Objevil jsem podvod založený na falešných fakturách v hodnotě 20 miliónů eur,“ vypověděl stanici BFMTV.

Následně byl přesunut z firmy Geodis Solutions zpět do SNCF. Nebyla mu však nabídnuta žádná nová pozice, skončil tak doma se statusem „připravený k práci“. Nedělá nic, přesto mu stále chodí mzda, a to již 12 let.

„V červnu jsem dokonce dostal jako každý rok příspěvek na dovolenou ve výši 600 eur,“ dodal Francouz.

Simon ale podal stížnost a žádá kompenzaci, protože to podle něj zabrzdilo jeho slibnou kariéru. Napsal několik dopisů šéfovi SNCF a teď svůj případ dotáhl i do médií, protože doufá, že by tak mohl pomoct ostatním, kteří byli takto odstaveni po odhalení podvodu.

Magazín Le Point kontaktoval SNCF, kde potvrdili, že Simon je opravdu jejich zaměstnancem a že už v minulosti podal žádost o kompenzaci, která však byla v roce 2011 zamítnuta soudem. Dál už společnost případ nekomentovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám