Hlavní obsah

Důchodci přijeli na brněnskou Velkou cenu na motorkách až ze Švédska

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mezi povětšinou mladými fanoušky silných motorek upoutala dvojice bělovlasých mužů v kempu Start u Masarykova okruhu v Brně ihned pozornost. Důchodci po dojetí nejprve pečlivě zkontrolovali stav svých motorek a hned nato se pustili do stavění stanu. Málokdo přitom tušil, že jeden z důchodců je populární motocyklový závodník ze sedmdesátých let.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ingemar „Dalton“ Bengtsson (vlevo) se svým kamarádem přijel na motorce až ze Švédska.

Článek

Jednalo se o švédského motocyklového závodníka Ingemara „Daltona“ Bengtssona, který také v seddesátých letech minulého století okusil start v závodech mistrovství světa.

Na čtyřiasedmdesátiletém Bengtssonovi nebyla vidět žádná únava, přestože na brněnský závod motocyklového Mistrovství světa dorazil i se svým o deset let mladším kamarádem na motorkách.

„Máme najeto přes 1500 kilometrů. Vyrazili jsme v úterý, abychom nemuseli nikam spěchat, po cestě jsme si udělali pár zastávek, abychom se také podívali na nějaké pamětihodnosti a odpočinuli si. V Čechách jsme už po několikáté a moc se nám tady líbí,“ pochvaloval si cestu Bengtsson.

Přestože už mnohé jeho vrstevníky sužují zdravotní problémy, vitální seveřan nedá na cestování na silném stroji dopustit.

„Povídání si o nemocích v čekárně u doktora není nic pro mě. Jasně, není to jako za mlada, když někam jedeme, musíme si dělat častěji zastávky, tělo víc bolí. Ale dokud zvládnu cestu a přespat ve stanu, vím, že je to se mnou dobré,“ smál se Bengtsson, než vyrazil na okruh sledovat své závodnické následovníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám