Hlavní obsah

Sloni se v pražské zoo ve vedru rochnili ve vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedro působí i na zvířata. Důkazem jsou sloni indičtí, které chová pražská zoologická zahrada. V úterý je totiž kameraman Novinek natočil v nádrži v jejich výběhu, kde si užívali chladivou koupel.

Sloni si v pražské zoo užívali osvěžující koupelVideo: Novinky

 
Článek

Ve středu se slaví Mezinárodní den slonů, stádo tak dostalo zeleninu v podobě mrkve a hlávkového zelí, což teď běžně nedostávají.

„Během letního období naši sloni ‚shazují‘ kilogramy, které získali během zimy, kdy se tolik nepohybují. Letní krmná dávka je proto tvořená téměř jen větvemi a senem a zeleným krmivem s nízkou kalorickou hodnotou. Dnes však k příležitosti Mezinárodního dne slonů měli přichystáno u bazénu malé překvapení v podobě čínského zelí a mrkve," řekl Novinkám kurátor savců Pavel Brandl.

Stádo v pražské zoo tvoří šest slonic a samec Ankhor. Nejmladší je Sita, která je vůbec prvním slůnětem narozeným v zoo v Troji. V úterý bylo sloní samičce 2,5 roku. Minulý týden se ji podařilo poprvé zvážit, aktuálně má 1134 kilogramů. Od svého narození přibrala jednu tunu.

Reklama

Výběr článků

Načítám