Hlavní obsah

Otec je daleko od rodiny, přesto geniálně vymyslel, jak si hrát se synem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňan Chaj-pin Liou se odstěhoval za prací a jeho rodina za ním bude moct přijet až za tři měsíce. Vynalézavý otec ale chtěl i tak zůstat v kontaktu se svým synem, a tak přišel s hračkou, kterou tamní média označují jako „nejdelší houpačku na světě“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž sestavil houpačku na dálku. Houpe se na ní se synem vzdáleným 1200 kilometrůVideo: China-Live, Newsflare.com

 
Článek

„V práci jsem hodně vytížený. Doma jsem od narození svého dnes osmiměsíčního syna byl jen třikrát,“ citoval Číňana, který pracuje v Sia-menu, The Daily Telegraph.

Postavil proto dvě identické houpačky. Jednu u sebe v Sia-menu a druhou o víc než tisíc kilometrů dál v Tcheng-čou. Obě jsou synchronizovány, takže když se houpe jedna, reaguje na to i druhá. Každá je navíc vybavena obrazovkou, takže otec i syn jsou ve vzájemném kontaktu, i když to je stále na dálku.

„Můj malý chlapec byl tak šťastný, když jsme si hráli na houpačce. Bylo to tak dlouho, co se na mě naposledy usmál,“ dodal Liou, že jeho počin se setkal s úspěchem. Číňan doufá, že jeho vynález lidem připomene, že by si měli vážit času, který může rodina trávit společně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám