Hlavní obsah

Řidiči dělali nemožné, aby se vyhnuli kachní rodince na dálnici

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoké manévry, které mohly skončit vážnou nehodou, provedlo minulý týden několik řidičů na dálnici v americké Minnesotě kvůli tomu, aby se vyhnuli kachní rodince štrádující si to přes vozovku. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo, na druhou stranu silnice se bezpečně dostaly i kachny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiči se na dálnici nebezpečně vyhýbali kachní rodinceVideo: Reuters

 
Článek

Záběry z dopravní kamery zveřejnilo minnesotské ministerstvo dopravy, které na své facebookové stránce sice s nadsázkou uvedlo, že ptáci porušili hned několik zákonů a že pracovníci úřadu by si s nimi rádi promluvili, zároveň však řidiče varovalo.

Motoristé by totiž podle ministerstva rozhodně neměli na dálnici zastavovat kvůli zvířatům, protože je to příliš nebezpečné.

„Je to citlivé téma a není to moc příjemné, ale riziko havárie je vysoké. Pokud by došlo k nehodě s vážnými nebo fatálními zraněními, tak by řidič, který zastavil kvůli kachnám, čelil obvinění,“ uvedl pro zpravodajský web Star Tribune policejní mluvčí Tiffani Nielsonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám