Hlavní obsah

Figurant si vyzkoušel muka, která zažívá pes v rozpáleném autě

Novinky, zkr

Každý normální člověk ví, že nechat v těchto tropických vedrech v zamčeném autě psa je neskutečný hazard a týrání. I přesto se ale najdou tací, kteří to dělají. Mají zřejmě pocit, že zvíře to tam chvilku přečká. Jenže, jak se na vlastní kůži přesvědčil figurant, už po pár minutách je ve voze k nevydržení, uvedl server The Daily Dot.

Co zažívá pes v rozpáleném autě? PekloVideo: PETA

 
Článek

Celý pokus zorganizovala v půlce července organizace na ochranu zvířat PETA. Ta oslovila známého hráče amerického fotbalu Tyranna Mathieu z Arizona Cardinals, aby se nechal zavřít v rozpáleném automobilu.

Po dvou minutách ukazoval teploměr v autě teplotu 36 stupňů Celsia, po čtyřech rtuť vyšplhala nad čtyřicítku. „Opravdu si neumím představit, že bych nechal svého psa takto v autě. Pokud ho berete jako člena své rodiny, tak se k němu tak chovejte. Nemůžu se dočkat, až odsud vypadnu,“ sotva lapal po dechu Mathieu.

Po osmi minutách bylo ve voze 45 stupňů a zchvácený sportovec musel vystoupit.

Děti v autě

S podobným experimentem přišla také organizace Kars4Kids. Její kampaň byla ale zaměřena na děti, které rovněž dospělí někdy v přehřátém autě nechávají.

Byl to jeden z nejhorších zážitků v životě, popsal muž párminutový pobyt v rozpáleném autěVideo: Kars4Kids

Tuto středu zapomněl ve voze na několik hodin svou dvouletou dceru muž z Nitry. Dívka následkem toho zemřela na přehřátí organismu. Slovákovi hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám