Hlavní obsah

Účastníci nejpomalejších závodů na světě se do cíle doslova doplazili

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Congham

Sportovní soutěže většinou bývají adrenalinovou záležitostí, kdy jde o každou vteřinu. V Conghamu na východě Anglie se ale konaly závody, při kterých si závodníci dávali opravdu na čas a do cíle se doslova doplazili. Na trati totiž stanuli hlemýždi, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítěz zdolal trať dlouhou 33 centimetrů za necelé tři minutyVideo: Reuters

 
Článek

Na šnečí šampionát, který se ve vesnici koná pravidelně už přes 40 let, se minulou sobotu sjelo celkem 175 plžů. Ti nejlepší se pak propracovali do finále. Pravidla jsou jednoduchá: Měkkýši se umístí do vnitřního kruhu na stole, a který nejdřív přeleze ten vnější, ve vzdálenosti 33 centimetrů, ten vyhrává.

Na stole byl speciální ubrus politý vodou, aby to závodníkům víc „jelo“. Nakonec se jako první do cíle doplazil George s časem dvě minuty a čtyřicet sekund. Světový rekord přitom drží šnek Archie, který v roce 1995 zdolal tuto trať o dvacet vteřin rychleji.

„Jakmile šnek vyrazí, vy už nemůžete dělat vůbec nic, akorát ho povzbuzovat. Ale podle mě je důležitá příprava. Musíte je trénovat, ale zase je nesmíte přetrénovat. A taky musí mít správnou stravu, ta je u atletických výkonů vždy důležitá,“ popsal organizátor akce Neil Riseborough.

Za svůj úctyhodný výkon si vítěz odnesl hlávku salátu. „Udělal to brilantně, že? Vzal to útokem. Byl krmen doma pěstovaným salátem, který mu zřejmě chutnal, což mu dalo impuls. A je to doma,“ dodal se smíchem Georgův majitel Dale Thorne z norfolkského Gaytonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám