Hlavní obsah

Mladík si doma postavil futuristické auto, moc rychle ale nejede

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pouhých šest měsíců dokázal navrhnout a postavit svůj vlastní vůz 27letý Číňan jménem Jin-si Čchen. Futuristicky vypadající automobil je poháněn elektrickým motorem, na veřejnou silnici však zatím nemůže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík si doma postavil futuristické autoVideo: China-Live, Newsflare.com

 
Článek

Mladíkův výtvor ocenili i pořadatelé nedávné automobilové výstavy v provincii Chaj-nan, kteří ho pozvali, aby červený vůz předvedl. Jistě nikoho nepřekvapí, že jeho dílo poutalo velkou pozornost.

Ačkoliv automobil působí sportovním dojmem, dokáže vyvinout maximální rychlost jen necelých 60 kilometrů za hodinu, uvedl zpravodajský web MailOnline.

Čchen ho postavil za nějakých 30 tisíc jüanů, což je v přepočtu asi 120 tisíc korun. Je to už jeho druhý vlastní automobil a talentovaný Číňan doufá, že ne poslední. Automobilovému designu by se věnoval rád dál, jeho rodina by si však přála, aby převzal po otci továrnu na výrobu skla.

Působivý vůz sice nesmí na silnici, a i kdyby mohl, tak by nebyl zrovna praktickým vozidlem, Čchen si ale i tak našel způsob, jak alespoň trochu získat zpět investované náklady. Svůj počin totiž pronajímá jako rekvizitu na různá focení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám