Hlavní obsah

Stoleté ženě nemocnice oznámila, že je těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez pár dní stoletá Doris Aylingová z Anglie se v půli července skutečně zasmála od srdce. A možná díky tomu bude žít ještě pěkných pár let. Přišel jí totiž dopis z nemocnice v Portsmouthu, v němž jí oznámili, že je těhotná. Ačkoli jí bylo jasné, že se jedná o administrativní omyl, zarazilo ji, že všechny údaje včetně data narození byly jinak správně.

Foto: Profimedia.cz

Doris Aylingová s oznámením z nemocnice

Článek

Doris přišla na svět v roce 1915 a její žádanka na vyšetření moči kvůli těhotenství obsahovala správný ročník. Chybné nebyly ani další údaje včetně jména a přesné adresy.

Trojnásobná matka z anglického hrabství Západní Sussex se tomu zasmála a udělala si legraci ze svých tří potomků. Zavolala jim a oznámila, že budou mít sourozence. Všichni tři jsou přitom už dávno v důchodu.

„Mám téměř sto let, takže jak bych mohla být těhotná? Mám tři děti a dvacet vnoučat, ale naposledy jsem byla těhotná před sedmdesáti roky,“ svěřila Doris s úsměvem během rozhovoru pro deník The Sun.

„Je to velmi vtipné. Máma se tím nesmírně pobavila a každý, komu jsme o tom řekli, se tomu zasmál. Je to prostě vtipný omyl,“ dodal šestasedmdesátiletý Brian Ayling, nejstarší syn Doris Aylingové.

Nemocnice Portsmouth NHS Trust se stoleté dámě za administrativní chybu omluvila.

Reklama

Výběr článků

Načítám