Hlavní obsah

Žena zachránila tisíce psů před porážkou, neváhala se kvůli tomu zadlužit

Novinky, vps

Již více než tři tisíce psů zachránila ve své zemi od porážky čínská důchodkyně Siao-jün Jang. Své poslání bere smrtelně vážně, neváhala kvůli němu dokonce prodat své domy a zadlužit se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neohrožená důchodkyně zachránila přes tři tisíce psů před porážkouVideo: Reuters

 
Článek

Bývalá učitelka začala se svou snahou už před dvaceti lety. Naposledy o sobě dala výrazněji vědět v červnu, když za 7000 jüanů (přes 27 000 korun) vykoupila stovku psů na tradičním Festivalu liči a psího masa ve městě Jü-lin na jihu Číny. [celá zpráva]

Jen letos už podle svých slov zachránila přes 500 psů, mnoho z nich týraných a nemocných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kontroverzní festival psího masa ve městě Jü-linVideo: Reuters

„Prodala jsem oba své domovy a teď jsem zastavila dům svého syna. Dlužím už 800 tisíc jüanů (3,2 miliónu korun). Tak to prostě je. Musíte se o ně adekvátně postarat. Nemůžete je jen tak vypustit do divočiny,“ citovala agentura Reuters Číňanku.

Činnost ženy, která teď žije v chatrči na pozemku ve městě Tchien-ťin, na němž chová zachráněné psy, je z jedné strany oceňována, z té druhé se však setkává s nepochopením. Nemusí pro něj chodit daleko, stačí její sousedi a další obyvatelé města, kteří pojídání psího masa podporují jako kulturní tradici srovnatelnou například s jezením krocanů v Den díkůvzdání v USA.

Podle některých dalších aktivistů navíc její snaha může navádět majitele, kteří se už o psy nechtějí starat, aby je prodali právě jí nebo dalším lidem, kteří psy vykupují. S tím už se ostatně setkala na psím trhu v Jü-linu, kde podle Reuters mnoho lidí uvedlo, že přišli se záměrem prodat psa právě aktivistům, jako je ona.

Kromě toho má problémy i s některými skupinami, které se také snaží zachraňovat psy. Nedávno se například dostala do sporu se skupinou, která zastavila nákladní automobil vezoucí psy na jatka a rozbila mu přední sklo. Tím podle ní zašli moc daleko.

Ani tyto občasné potíže ji však rozhodně neodrazují od toho, aby přestala.

„Jak jednou začnete, tak už nemůžete přestat,“ dodala Siao-jün Jang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám