Hlavní obsah

V zoo se narodil kolouch s neobvyklou barvou srsti. A není jediný

– Jaroslavl
Novinky, zkr

V zoologické zahradě v ruské Jaroslavli se narodil velmi vzácný kolouch. Jeho srst má totiž neobvyklou barvu – je celá světlá. A před měsícem se ve stejné zoo poprvé ukázalo mládě klokana, které je dokonce albín, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V zoo se narodil vzácně zbarvený kolouchVideo: Reuters

 
Článek

Kolouch se narodil před třemi týdny rodičům se zcela běžnou tmavou srstí se světlými skvrnami. Malý koloušek ovšem nemá barvu vyloženě bílou, ale světle béžovou. I přesto ho podle vedoucí oddělení spárkaté zvěře Natalie Sokolovové nazývají v zahradě „bílým zázrakem“.

„Narodilo se nám toto neobvyklé děťátko. Po celou dobu, kdy pracuji v zoo, jsme měli pořád stejné nazrzlé miláčky, ale letos přišel tenhle bílý zázrak,“ rozplývá se Sokolovová. Mládě zatím nemá jméno – měli by o něm rozhodnout návštěvníci.

Ti měli měli v červnu možnost pojmenovat také klokáně-albína, které tehdy poprvé po roce vylezlo mámě z vaku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve stejné zoo se narodil klokan albínVideo: Reuters

Albinismus je vzácná genetická vada způsobující barevnou odchylku jedinců. Vzniká poruchou tvorby barviva melanin. Ne všechna celkově bílá zvířata jsou ale albíny. Pokud nemají červené oči a růžovou kůži, jedná se o jinou barevnou odchylku. V přírodě mívá odlišné zbarvení pro zvíře tragické následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám