Hlavní obsah

Jízda smrti: Na kole projel olympijskou bobovou dráhu

Novinky, lsi
Sarajevo

Mladí cyklisté v Sarajevu našli nové využití pro nepoužívanou olympijskou bobovou dráhu a jde přitom opravdu o život - sjíždějí ji v plné rychlosti na kole. Cestou dolů jezdí na klikaté trati rychlostí přes 60 kilometrů za hodinu. Stačí jediná malá chybička a vyletí mezi stromy. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Sjezd bobové dráhy na kole

Článek

Jeden z mladíků, Tárik Hadžič, si připevnil k přilbě kameru a natočil svůj sjezd z bobové dráhy, při kterém se dolů řítil, alespoň jak sám tvrdí, rychlostí 62 kilometrů za hodinu.

Mohlo by se zdát, že mladík, který studuje na Sarajevské univerzitě, hazarduje se svým životem. Nejedná se ovšem o žádného amatéra, nýbrž o závodního jezdce cyklistického cross country týmu Puls.

Mladík agentuře Reuters řekl, že se svým kamarádem sice postavil sjezdovou dráhu v horách Trebević, sarajevská bobová dráha mu ale poskytuje zábavnější jízdu.

Dráha, která kdysi byla jedním ze sportovních center zimních olympijských her v Sarajevu v roce 1984, byla spolu s několika dalšími sportovišti poškozena při obléhání města během bosenské války. Obklíčení Sarajeva v letech 1992 až 1996 bosenskými Srby se stalo jedním z nejdelších obléhání v novodobé historii.

Reklama

Výběr článků

Načítám