Hlavní obsah

Po 67 letech manželství zemřeli dvě hodiny po sobě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hugh a Joan Neesovi z Nového Zélandu byli manželé 67 let. Trávili spolu téměř veškerý čas a přáli si, aby zemřeli společně. To se jim vyplnilo, minulý týden totiž ze světa odešli jen dvě hodiny po sobě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zdraví obou manželů se podle webu stuff.co.nz v poslední době zhoršovalo, před dvěma měsíci se proto přesunuli do pečovatelského domu. Tam také zemřeli, oba ve spánku. Čtyřiadevadesátiletý Hugh prohrál boj s rakovinou, o dva roky mladší Joan utrpěla mrtvici.

„Říkali, že by chtěli zemřít společně. Nečekala jsem, že se to opravdu stane. Bylo to pro ně dokonalé,“ uvedla jejich dcera Joy Reidová.

Pár se potkal ve 40. letech minulého století. Oba se silně angažovali v baptistické církvi. Měli pět dětí, 14 vnoučat a 14 pravnoučat.

„Jejich odchod je smutný, ale zároveň šťastný. Život pro ně v poslední době nebyl jednoduchý a je dobře, že už to skončilo,“ dodal jejich syn Robert Nees.

Reklama

Výběr článků

Načítám