Hlavní obsah

Ztracený kocour se našel na druhé straně světa

Novinky, zkr
Armagh

Majitelé kocoura jménem Tigger, kteří žijí v Austrálii, se nestačili divit, když jednoho dne otevřeli noviny. Tam totiž zjistili, že se našel jejich ztracený mazlíček. Ale až na druhé straně světa, v 17 tisíc vzdáleném Severním Irsku, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ztracený kocour z Austrálie se našel v 17 tisíc kilometrů vzdáleném Severním IrskuVideo: Reuters

 
Článek

Opuštěného 15letého kocoura našli začátkem minulého týdne na zahradě u domu v severoirském hrabství Armagh. Nálezci okamžitě kontaktovali pracovníky kočičího útulku, kteří si pro zvíře přijeli.

„Nevěděla jsem, jestli je nemocný nebo opravdu starý, ale bylo to zkrátka jen klubíčko kostí. Na stanici jsme zjistili, že má mikročip, což byla dobrá zpráva. Když jsme se spojili s čipovacím střediskem, pak to teprve začalo být bláznivé. Zjistili jsme, že byl načipován v Austrálii,“ popsala Gillian McMullenová z útulku.

Pomocí kampaně na sociálních sítích odstartovalo tedy pátrání po Tiggerových majitelích. „Pomocí našich přátel a kolegů se to začalo šířit virálně. A někdo dostal příběh do australských novin. Když je rodina včera ráno otevřela, ke své hrůze, šoku i překvapení zjistila, že z nich na ně zírá jejich kocour. A tak mi poslali email,“ dodala McMullenová.

Po ověření čísla mikročipu se ukázalo, že kocour je skutečně jejich. Se svou rodinou zřejmě přicestoval do Londýna, kde byl už v roce 2004 zaregistrován jako ztracená šelma. Odtud se potom neznámo jak dostal až do Severního Irska.

Zvíře má chatrné zdraví a trpí selháváním ledvin. Všichni proto doufají, že se dostane domů co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám