Hlavní obsah

Místo psa venčí v Tokiu dvacetiletou želvu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Většina lidí chodí na procházky se psem, dvaašedesátiletý Japonec však po ulicích Tokia venčí jiné čtyřnohé zvíře. Jeho mazlíčkem je už přes dvacet let želva ostruhatá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž venčí v ulicích Tokia svoji želvuVideo: Reuters

 
Článek

Hisao Mitani s domácím mazlíčkem, želvou Pon-čan, chodí na procházky po centru japonské metropole každý den už několik let. Zvíře koupila Mitaniho žena před dvaceti lety, tehdy měřil sameček želvy ostruhaté pouhých deset centimetrů.

Mitani prý věděl, že jednou bude Po-čan velký. „Netušil jsem ale, jak moc. Navíc je velmi drzý. Pokaždé, když jdeme na procházku, zkouší lézt na jiný chodník, než po kterém obvykle chodíme. Zkrátka se snaží vymyslet jinou trasu, což je trochu otravné,“ popsal agentuře Reuters.

Po-čan má rád zeleninu a ovoce, zejména mrkev, salát a jablka. Žije v dřevěné boudě, který mu Mitani sám postavil.

Když želvu naposledy vážili, měla 50 kilogramů. Její majitel však předopokládá, že nyní zvíře váží kolem sedmdesáti kilo. Navíc je dost pravděpodobné, že plaz ještě poroste. Tento druh pocházející z Afriky může totiž dosáhnout hmotnosti až sto kilogramů.

Želva ostruhatá se dožívá až osmdesáti let. Bezdětný Japonec má proto starost, že Po-čan prežije jeho i manželku. Doufá, že jeho mazlíčka potom adoptuje někdo ze sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám