Hlavní obsah

Policie pronásledovala stařenku na elektrickém vozíku

Novinky, vps

Neobvyklou situaci mohli minulé úterý pozorovat řidiči, kteří jeli po rušné silnici číslo 546 u amerického města Lynden. Na kraji vozovky se totiž rychlostí několika kilometrů za hodinu sunula stařenka na elektrickém vozíku. Žena se ztratila, domů ji tak nakonec eskortoval policista.

BEZ KOMENTÁŘE: Ztracená seniorka jela po dálnici na elektrickém vozíku devítikilometrovou rychlostíVideo: Washington State Patrol

 
Článek

Na ženu upozornila policii celá řada projíždějících řidičů. Na situaci zareagoval policista Dave Hintz, uvedl zpravodajský web KOMO News.

„Nemá žádnou registrační značku. Jede v malém... vozíku,“ hlásil Hintz do policejní vysílačky.

Stařenku, které bylo víc než 80 let, zastavil a začal zjišťovat, co se děje. Žena, jejíž identita nebyla zveřejněna, mu vysvětlovala, že si vyjela pro kávu a teď se jen vrací domů. Jela však špatným směrem, což si neuvědomovala. Policista tak musel v jednu chvíli dokonce vytáhnout mapu a přesvědčit ji, že se opravdu mýlí.

Seniorka nemohla chodit, Hintz se proto rozhodl, že ji nechá jet na vozítku a doprovodí ji ve svém voze. Sice mohl zavolat sanitku, jenže to by pak musel ještě někdo přijet pro ženino vozítko. Několikakilometrová cesta domů jim nakonec zabrala více než hodinu.

„Naše motto je sloužit s pokorou. Tenhle případ stál trochu víc trpělivosti a pokory, ale neudělal bych to jinak,“ řekl Američan pro KOMO News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám