Hlavní obsah

Královna Alžběta II. zemřela, napsala omylem novinářka BBC

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanice BBC se musela omluvit poté, co ve středu její novinářka Ahmen Khawajová omylem na Twitteru zveřejnila zprávu, že královna Alžběta II. zemřela. Podle BBC se jednalo o chybu při interním nácviku postupů pro případ, že by panovnice opravdu zemřela.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Královna Alžběta II. na snímku z konce května

Článek

V prvním tweetu novinářka napsala, že královna je ošetřována v nemocnici v Londýně. O chvíli později následovala zpráva, že zemřela.

Podle webu NBC News, který zveřejnil printscreeny z Twitteru, informaci převzal například Bild nebo CNN Newsource. Khawajová následně tweetovala, že se jedná o planý poplach a předchozí tweety smazala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Během technické zkoušky pro případ úmrtí došlo omylem k publikování tweetů na účtu novinářky BBC. Tweety byly neprodleně smazány, omlouváme se za nedopatření,“ stálo v prohlášení BBC.

Chybné zprávě přidal na vážnosti fakt, že královna Alžběta II. opravdu byla v nemocnici. Podle Buckinghamského paláce se však jednalo o předem naplánovanou pravidelnou prohlídku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám