Hlavní obsah

Myslel si, že vyhrál tisícovku. Ve skutečnosti to bylo půl miliardy

Novinky, vps

Brit Peter Congdon jen těžko věřil svým očím, když minulý týden kontroloval svůj los soutěže National Lottery. Napřed si myslel, že vyhrál jen 25 liber, tedy asi tisíc korun. Po chvíli si ale uvědomil svou chybu a okamžitě běžel do domu své dcery, aby se na los podívala i ona. Vyhrál totiž jackpot ve výši 13,5 miliónu liber, což je v přepočtu něco přes 500 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Peter Congdon si přebírá výhru

Článek

Sedmašedesátiletý Congdon měl šťastný týden. Třikrát po sobě si koupil vítězný stírací los a dal na radu, ať se zapojí i do loterie.

„Když jsem si ve středu vybíral svou výhru, někdo mi v obchodě řekl, ať si kopím i los na Lotto, protože jestli má někdo šanci vyhrát, tak jsem to já,“ citoval šťastného výherce MailOnline.

Lotto sází pravidelně a má svou kombinaci čísel. Po slosování čísla kontroloval a okamžitě věděl, že se několikrát trefil. Netušil však, že má jackpot.

„Napřed jsem si myslel, že jsem vyhrál 25 liber. Pak mi došlo, že jsem uhádl všech šest čísel a je jen jeden výherce, takže jsem běžel za svou dcerou, ať to zkontroluje,“ dodal.

Tu noc už toho moc nenaspal, druhý den ráno ale hned mířil k místnímu prodejci Land Roverů a zamluvil si testovací jízdu. Auto ale nekoupí jen sobě, chce podarovat i další členy rodiny. S celou rodinou pak pojede jako každý rok na dovolenou do jednoho britského přímořského letoviska. Bude to stejné jako vždy, jen s jedním rozdílem – tentokrát bude vše platit on.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám