Hlavní obsah

Tatéři ukázali v Praze nové trendy v tetování

Praha

O uplynulém víkendu ožilo pražské Výstaviště v Holešovicích umělci a tetovacími mistry. Představilo se více než 80 studií z celého světa, která odhalila nejnovější trendy. Přímo na místě tatéři představili své umění.

Tattoo Convention 2015 představilo nové trendy v tetováníVideo: Novinky

 
Článek

„V současné době letí takové ty abstraktní věci, různé nápisy i menší symboly. Často lidem také vysvětluji, že ne úplně všechno lze vytetovat. Vždycky se to musí nějak předpřipravit a poté nakreslit. Tatér by měl být schopný lidi upozornit na správná a nesprávná místa, kde to drží,“ vysvětluje Martin Žinčík ze studia Tattoo Zincik.

Obecně se podle umělců netetují různé vulgarismy, symboly nacismu, znaky okultních směrů či politická tematika. Pokud přijde k tatérovi někdo mladší 18 let, je potřeba mít souhlas rodičů. Pokud přijde zájemce opravdu nízkého věku, snaží se s nimi tatéři komunikovat a poradit jim, co je vhodné si dát vytetovat a na jaké místo. Většinou radí spíš menší obrázky či nápisy na místa, která jdou v případě potřeby zakrýt.

„Každý máme svůj vlastní styl. Někdo se specializuje na tečkování, někdo na barevné věci, i já jsem si vytvořila to svoje. Lidi si pozvu do studia, tam si promluvíme a návrh kreslíme přímo na ně, za jejich dozoru. V průběhu mohou říkat, zda se jim to líbí či nikoliv, a podle toho tetuju dál,“ doplňuje Lucie Nováková z Tattoo Studio Marda.

V posledních letech se zvýšil zájem o tetování také u starší generace. „Vymýšlejí se čím dál hezčí věci a tatéři jsou podle mě šikovnější a šikovnější,“ říká Jakub Schmitt z Los Keros.tv.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám