Hlavní obsah

Čtyřiadevadesátiletý pradědeček po 76 letech dokončil vysokou školu

– Západní Virginie
Novinky, zkr

Promoce patří k významným okamžikům v životě, většina absolventů je proto ráda, když se jí dožijí i jejich prarodiče. Anthony Brutto však na nedělním slavnostním zakončení studia na univerzitě v Západní Virginii neměl dokonce ani rodiče. Američanovi je totiž 94 let a sám je pradědečkem, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 94letý absolvent Anthony Brutto na své promociVideo: Reuters

 
Článek

Po dlouhých letech Brutto v neděli konečně získal vysněný vysokoškolský diplom a od teď se může pyšnit titulem bakalář humanitních věd. Studovat na univerzitě přitom začal už v roce 1939 a prošel různými obory.

„Nejdřív jsem začal inženýrství, to bylo ale trochu těžké. Tak jsem přešel k tělesné výchově a ke strojírenství,“ popsal svou vysokoškolskou cestu téměř stoletý absolvent.

Původně měl promovat v roce 1942, jeho plány ale překazila druhá světová válka. Během ní sloužil u speciálních leteckých jednotek na Floridě. Po jejím skončení se do školy vrátil, ale jen krátce, protože se musel starat o svou manželku.

Nakonec mu k získání titulu dopomohla jeho dcera Lisa Bridgesová, která pracuje na univerzitě v Západní Virginii. „Myslím, že to je skvělé. Je to velmi inteligentní muž. Vždycky jsem cítila, že nedostal příležitost získat diplom a dát mu ji, bylo opravdu úžasné. Je to něco, co vám nikdo nevezme.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám