Hlavní obsah

Dvě sestry, které rozdělila adopce, se náhodou poznaly na univerzitě

Novinky, vps

Dvě Američanky, které se zapsaly do kurzu kreativního psaní na Columbia University, netušily, že jejich život píše možná mnohem zajímavější příběh, než by samy vymyslely. Zjistily totiž, že jsou sestry. O jejich osudu minulý týden informoval web listu The New York Times, kterému se veřejně svěřily.

Foto: repro CBS

Lizzie Valverdeová a Katy Olsonová

Článek

Životy dnes 34leté Katy Olsonové a o rok starší Lizzie Valverdeové se zkřížily v lednu 2013, když se obě potkaly na kurzu psaní. Vyučující studenty vyzval, aby se postupně představili a prozradili detaily o svém životě.

Lizzie se rozpovídala mimo jiné o tom, že byla jako dítě adoptovaná jinou rodinou a že sama vychovává malou dcerku. V tu chvíli začala vedle sedící Katy tušit, že možná našla svou starší sestru. To, co slyšela, se totiž shodovalo s tím, co se sama dozvěděla o své vlastní adopci a biologické rodině. Svou sestru se pokoušela předtím marně vypátrat, teď s ní seděla v jedné místnosti.

„Vypadala, jako kdyby měla záchvat úzkosti,“ vzpomínala Lizzie zpětně na výraz své sestry.

Okamžitě se daly dohromady

Zaskočená Katy se vzpamatovala a rozhodla se, že po hodině kolegyni osloví, protože by nevydržela čekat další týden. Po pár otázkách bylo jasné, že jsou s největší pravděpodobností opravdu biologické sestry.

Obě ženy se následně vydaly do blízkého baru, kde probíraly své životy. Zatímco Lizzie měla pohodové dětství v rodině novináře, Katy kvůli mírné mozkové obrně musela projít několika operacemi.

Spojovala je však láska k psaní, díky níž se obě rozhodly kolem třicítky přihlásit na vysokou školu, kde se následně setkaly. Olsonová úspěšně zvládla bakalářskou část a ve studiu pokračuje, zatímco její sestru čeká tento týden promoce, kdy získá titul bakalář.

Na promoci bude i jejich biologická matka, 54letá Leslie Parkerová, která se svých dcer vzdala kvůli složité životní situaci. Starší ze sester se s ní už setkala, pro mladší to bude premiéra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám