Hlavní obsah

Záhada děsivých zvuků vycházejících ze země je zpět

Novinky, zpe
Terrace

Strašidelné zvuky vycházející ze země opět vyděsily lidi. Tajemné hučení nahánělo obyvatelům kanadského města Terrace hrůzu už v roce 2013, nyní se téměř po dvou letech nevysvětlitelné zvuky začaly ozývat znovu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V kanadském městě se opět ozývaly tajemné zvukyVideo: user_100073/Newsflare.com, Newsflare.com

 
Článek

Podivné hučení se v úterý ráno podařilo nahrát obyvatelce města Melisse Harrisové. Byla doma a zrovna pila kávu, když uslyšela děsivé zvuky.

„Byly hlasitější a hlasitější, a tak jsem vyšla ven a nahrála je,“ uvedla Harrisová pro server CBC News. Podle jejích slov se hučení ozývalo asi minutu. „Po celou tu dobu jsem měla husí kůži,“ dodala žena z Britské Kolumbie.

BEZ KOMENTÁŘE: V kanadském Terrace se ozývají tajemné zvuky

Když byly zvuky přede dvěma lety v Terrace slyšet poprvé, radnice města uvedla, že je způsobila práce dělníků, kteří nedaleko používali stavební stroj ke srovnávání velkých ploch. Pro poslední nahrávku má město podobné vysvětlení.

Pouhý výplod lidské fantazie?

Obyvatelé dvanáctitisícového Terrace však věří různým jiným teoriím, podle některých mají zvuky dokonce co dočinění s mimozemšťany. Sama Harrisová pro server Global News uvedla, že vysvětlení radnice nevěří. „Měla jsem u toho pocit jako bych byla ve science fiction,“ komentovala.

Strašidelné zvuky nejsou kanadskou raritou – už před čtyřmi lety se začaly ozývat v USA, Asii a také v Evropě. V listopadu 2011 byly slyšet dokonce i v České republice.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto zněl neznámý zvuk v lednu v Texasu

Spekuluje se o tom, že za záhadou stojí pohyb litosférických desek Země anebo že zvuky předznamenávají blížící se zemětřesení. Podle některých skeptiků se však jedná jen o výplod lidské fantazie.

Reklama

Výběr článků

Načítám