Hlavní obsah

Žena netušila, že je těhotná. Porodila v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ada Guanová z kanadského Calgary vyrazila v neděli na dovolenou do Japonska. S přítelem Wesleyem Branchem nastoupili do letadla a těšili se na volný čas v zemi vycházejícího slunce. Ani jeden z partnerů netušil, že už za pár hodin budou rodiči.

Foto: Profimedia.cz

Kanaďanka porodila v letadle. Ilustrační foto

Článek

Žena si sice před časem dělala těhotenský test, vyšel ale negativně. Že jí roste břicho, si kvůli obezitě nevšimla. Dítě se začalo drát na svět přímo nad Pacifikem.

Stevardi tak museli porod vést ve vzduchu a přivedli na svět zdravou holčičku Chloe. Z celé situace ještě vyděšený otec Michael volal své matce Sandře Branchové šťastnou novinu. „Co? Jak se to mohlo stát? Vždyť nebyla těhotná!“ divila se rozrušená babička. Novinu se dozvěděla v neděli, kdy slavila svátek matek.

„Naše posádka je trénována na to, aby se vyrovnala s celým spektrem situací včetně mnoha zdravotních záležitostí, všechna letadla mají přímé linky na pozemní lékařské experty, s nimiž vše konzultují,“ uvedla Angela Mahová, mluvčí letecké společnosti Air Canada, v rozhovoru pro televizi ABC.

Po přistání převezla sanitka čerstvou maminku a její dceru do jedné z tokijských nemocnic.

Třiadvacetiletá Guanová tvrdí, že před osmi měsíci na prohlídce lékař těhotenství neodhalil. Ona sama si před několika měsíci udělala těhotenský test a vyšel negativně. Dceru Chloe porodila v sedmatřicátém týdnu těhotenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám