Hlavní obsah

Pilot bravurně zvládl nouzové přistání s částečně vysunutým podvozkem

Novinky, vps

Bezpečné přistání se v pondělí podařilo na Mezinárodním letišti v Los Angeles pilotovi, jehož letounu Bombardier CRJ200 se nevysunula levá část podvozku. Stroj letěl z města Monterey. Nikomu z pasažérů ani posádce se nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot přistál s jen částečně vysunutým podvozkemVideo: Reuters

 
Článek

Pilot letu číslo 5316 společnosti SkyWest před přistáním oznámil, že má mechanický problém s podvozkem. Na záběrech stanice KTLA bylo vidět, že se nevysunula jeho levá část.

Musel tak přistoupit k nouzovému přistání, kvůli němuž letiště zrušilo nebo odložilo šest letů. Na ranvej se pilotovi podařilo dosednout měkce, letadlo se pak naklonilo na levé křídlo a klouzalo po něm. Chvílemi od něj létaly jiskry.

„Byli jsme trochu nervózní. Jakmile jsme poprvé minuli letiště, věděli jsme, že budeme muset spálit palivo. Letěl také kolem věže, aby zjistili, zda jsou kola vysunutá, nebo ne,“ citoval server CBS Los Angeles pasažéra Dennise Thanasse.

„Bylo úžasné, jak měkce zvládl pilot přistát. Řekla bych, že to bylo měkčí přistání než některá z těch, která jsem zažila předtím s plně vysunutým podvozkem,“ uvedla další cestující Traci Reidová.

Nikomu z lidí na palubě se nic nestalo. Mechanici nyní budou zkoumat příčiny závady.

Reklama

Výběr článků

Načítám