Hlavní obsah

Stodola ukrývala zaprášený poklad

Novinky, vps

Životní nález má za sebou jeden sběratel aut z Texasu. Ozval se mu totiž člověk, který měl ve stodole u Austinu pět sice zaprášených, ale zachovalých veteránů. Automobily teď čeká prodej a očekává se, že v aukci by dohromady mohly vynést až 700 tisíc dolarů, tedy téměř 17 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Stodola ukrývala pět zachovalých veteránůVideo: Hagerty Classic Cars

 
Článek

Majitel objektu, k němuž stodola patří, o autech celou dobu věděl, takže se nejedná o nějaký překvapivý objev. Pro Antonia Bruneta z aukčního domu Motostalgia Auctions je to ale i tak svátek.

„Je to svatý grál pro nadšence do aut. Otevřít dveře a vidět ta zaprášená auta... Bylo to jako cesta časem zpět,“ uvedl Brunet pro Fox News.

Brunet dodal, že majitel aut se do Texasu přestěhoval v 70. letech minulého století z Wisconsinu. Auta odložil do své nové stodoly s tím, že se jim bude později věnovat a opraví je. Po celých 40 let se k tomu ale nedostal, a tak se letos rozhodl, že je prodá.

BEZ KOMENTÁŘE: Vozy 50 let chátraly na farměVideo: Artcurial Motocars

Očekává se, že nejvíce vynese Cadillac 370B V-12 Victoria Convertible z roku 1932. Jeho cena by se mohla vyšplhat až na 350 tisíc dolarů.

„Byl to prototyp, který ukazovali šéfům, kteří měli schválit koncept kabrioletu,“ vysvětlil Brunet.

Pětici veteránů doplňují další dva cadillaky z 30. let, Milburn Electric Model 27L z roku 1923 a REO Model G Boattail Roadster/Sedan Tonneau z roku 1908.

Vozy se budou dražit v červnu v Indianapolisu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám