Hlavní obsah

Lidé se v obchodě ptali na cenu zvířat. Odpověď je šokovala

Novinky, vps

Se zajímavým nápadem, jak zviditelnit opuštěné psy a zvýšit jejich šanci na nový domov, přišla jedna brazilská organizace na podporu a záchranu zvířat. V obchodě se zvířaty nahradila psy na prodej těmi z útulku, a když se lidé ptali na jejich cenu, dostalo se jim pro ně překvapivé odpovědi – psi totiž byli zadarmo.

Experiment v obchodě se zvířaty zákazníky překvapilVideo: Associacao Quatro Patinhas

 
Článek

Podle Christianne Garoiuové, zakladatelky a prezidentky nevládní organizace Associacao Quatro Patinhas, která za akcí stojí, se lidé často útulkům vyhýbají, a pokud si chtějí pořídit zvíře, tak si ho raději koupí v obchodě.

„Útulky jsou ale většinou ve špatném stavu. Zvířata tam umírají na nemoci nebo kvůli přeplnění. Někteří lidé dají zvířata do útulku, protože si myslí, že najdou nový domov a dostanou řádnou péči. Často ale pojdou kvůli nemoci. Lidé pak raději zaplatí hodně peněz za zvíře z obchodu,“ citoval Brazilku web MailOnline.

S kolegy proto vymyslela projekt, v jehož rámci umístili do obchodu zvířata z útulku a nabízeli je zadarmo. Reakce lidí natočili na skrytou kameru, a jak je na videu vidět, byly hodně překvapivé.

„Je to spousta zvířat, která mohou přinést spoustu lásky a lidé za ně nemusí utratit ani halíř,“ dodala Garoiuová s tím, že nezáleží na tom, zda je pes čistokrevný nebo ne. Jde jen o jeho pouto s páníčkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám