Hlavní obsah

Autistický chlapec přežil čtyři dny ztracený v buši

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australské policii se v úterý podařilo najít v buši ve státě Victoria 11letého chlapce trpícího autismem, který v pátek zmizel z kempu u jezera Eildon. Byl vyčerpaný, podchlazený a dehydrovaný, již se ale zotavuje, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedenáctiletý autista přežil čtyři dny a noci ztracený v bušiVideo: Reuters

 
Článek

Luka Shambrooka naposled spatřili, jak se v pátek potuloval okolo kempu. Jeho zmizení spustilo rozsáhlou pátrací akci, do níž se zapojilo několik oddílů záchranných složek a také rekreanti.

Najít se ho podařilo v úterý, zhruba tři kilometry od místa, kde ho viděli naposled. Na záběrech z helikoptéry je vidět, jak stál v porostu a pozoroval stroj ve vzduchu.

„Všichni v našem týmu jsme rodiče. Mohli jsme si jen představovat, čím si procházeli jeho rodiče. Je to obrovská odměna za naši snahu,“ uvedl policista Brad Pascoe, který chlapce spatřil jako první.

Lékaři v nemocnici v Melbourne, kam byl Luke transportován, uvedli, že je v lepším stavu, než by čekali. Očekává se, že se plně zotaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám