Hlavní obsah

Legendární lamborghini považované za ztracené se po 46 letech znovu objevilo

Novinky, vps

Dvěma britským obchodníkům s auty se podařilo získat opravdový skvost. Do jejich rukou se totiž dostalo Lamborghini Miura, které si zahrálo ve slavném filmu Loupež po italsku (The Italian Job) z roku 1969. Auto se přitom dlouho považovalo za ztracené.

BEZ KOMENTÁŘE: Lamborghini Miura ve filmu The Italian JobVideo: H.C.E.

 
Článek

Auto se objevilo v úvodní scéně dnes už klasického filmu. Po nehodě v tunelu, kterou připravila mafie, jež chtěla odstranit řidiče auta, bylo shozeno dolů ze srázu.

Fanoušci předpokládali, že auto bylo na odpis, jenže teď se objevilo v perfektním stavu. Ve skutečnosti se totiž ve filmu objevily dva vozy, jak pro list Mail on Sunday vysvětlil jeden ze dvou jeho nových spolumajitelů Iain Tyrrell.

Štáb si tehdy od italské automobilky pořídil jedno nové auto a jedno již nabourané. Po natáčení to první odkoupil prodejce aut. Lamborghini během let měnilo majitele, zdá se však, že ti o jeho roli ve filmu nevěděli.

Foto: Paul Cooper/REX, Profimedia.cz

Iain Tyrrell a Lamborghini Miura z filmu The Italian Job

„Původně jsem byl skeptický, protože to auto nikdo neviděl 46 let. Ale můj zdroj byl důvěryhodný, tak jsem se do toho pustil,“ vysvětlil Tyrrell, který dostal tip před Vánocemi.

„Nikdo nevěděl, co přesně se s tím po filmu stalo. Mám pro tyhle auta slabost, ale předpokládal jsem, že tohle je mimo dosah,“ dodal Brit, který vůz podrobně porovnával se záběry z filmu a informace si ověřoval v archivu automobilky. O pravosti auta prý nemá pochyb.

Foto: Paul Cooper/REX, Profimedia.cz

Lamborghini Miura

Obchodník při svém pátrání zjistil, že vůz se v roce 2005 dostal do rukou výrobce luxusních jachet Norbetta Ferrettiho. Ten byl přitom synem dealera, který ho získal po natočení filmu. Zajímavý je také příběh nabouraného vozu, jenž skončil po bouračce v řece. Když ho štáb šel druhý den vyzvednout, už tam nebylo. Někdo ho totiž ukradl.

Tyrrell a jeho společník Keith Ashworth odhadují cenu vozu na jeden milión liber, tedy asi 37,5 miliónu korun. Model Miura je totiž sám o sobě velmi cenným artiklem, hodnotu jejich kusu navíc zvedá ještě fakt, že si zahrál ve filmu. Dvojice chce teď vůz vystavovat po světě, nevyloučila však ani jeho prodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám