Hlavní obsah

Olympionička porodila Putinovi dceru, píší ve Švýcarsku. Kreml to popřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin se údajně neobjevil týden na veřejnosti a mediální svět zaplnily teorie, proč tomu tak je. Spekulace o jeho zdravotním stavu vystřídaly informace o narození dcery, kterou přivedla na svět na soukromé klinice u švýcarského Lugana gymnastka Alina Kabajevová. Kreml zprávy švýcarského bulvárního deníku Blick však popřel.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin s gymnastkou Alinou Kabajevovou

Článek

Dohady o milostném poměru bývalé olympijské vítězky v moderní gymnastice a pozdější poslankyně Státní dumy Kabajevové s nejmocnějším mužem Ruska se objevily v médiích po celém světě již několikrát. Kreml však tato tvrzení vždy vehementně odmítal. Prezidentovo soukromí zůstává pro většinu Rusů zahaleno tajemstvím. Naposledy v červnu 2013 oznámil Putin rozvod s manželkou Ljudmilou, s níž strávil v manželství 31 let.

Sporné informace o tom, že se hlava Ruské federace zhruba týden neukázala na veřejnosti, vyvolaly v médiích otázky o prezidentově zdravotním stavu. Putin měl odřeknout i návštěvu Kazachstánu. Kreml na ně v pátek odpověděl zveřejněním záběrů ze setkání s předsedou nejvyššího soudu Vjačeslavem Lebeděvem, které se údajně uskutečnilo v pátek v prezidentské rezidenci Novo-Ogarjovo u Moskvy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Ria Novosti, Reuters

Kreml v pátek poskytl fotogafii prezidenta Vladimira Putina s šéfem ruského Nejvyššího soudu Vjačeslavem Lebeděvem.

Podle švýcarského deníku Blick ale nevystoupil Putin dlouho na veřejnosti kvůli tomu, že byl u porodu svého potomka. Jeho údajná milenka Kabajevová se prý v Luganu v posledních měsících zdržovala poměrně často. Podle očitých svědků z řad místní ruské komunity prý byla těhotná. Před časem si pak prý na klinice rezervovala dva pokoje. Putin ale údajně přenocoval v Luganu u svých přátel.

Soukromá klinika sv. Anny, ve které porodila řada osobností veřejného života, včetně dcery bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho, odmítla údajnou přítomnost Putina či Kabajevové komentovat.

Mluvčí prezidenta Dmitrij Peskov spekulace světových médií o narození Putinova potomka rezolutně popřel. "Chystám se oslovit několik lidí, kteří mají peníze, aby zorganizovali soutěž o nejlepší novinářskou kachnu," reagoval ironicky.

Dvaatřicetiletá Kabajevová se svého postu v parlamentu vzdala překvapivě loni v září. Následně se postavila do čela velké mediální skupiny NMG, které patří několik ruských televizí, rozhlasová stanice či deník Izvestija. Na veřejnosti se poté už téměř neukazovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám