Hlavní obsah

Pověsili se na vlak, který jel devadesátkou

Novinky, zkr
Wingate

Novozélandská policie pátrá po dvojici mužů, kteří se vezli zavěšeni zvenku na vlaku jedoucím devadesátikilometrovou rychlostí. Jejich riskantní způsob cestování natočil náhodný svědek z auta, informoval server Stuff.

BEZ KOMENTÁŘE: Dva muži cestovali rychlíkem velmi riskantním způsobemVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Dva muže, přidržující se vlaku v jeho zadní části, zachytil Alexej Žavoronkov v neděli odpoledne místního času na cestě mezi Lower Hutt a Upper Hutt u stanice Manor Park. Podle jeho odhadu jela souprava, jejíž maximální rychlost je 110 kilometrů v hodině, zhruba devadesátkou.

„Moje žena, která řídila, je uviděla a řekla: podívej na ně, to jsou ale blázni. Jsme původem z Ruska a takové šílenství je spíš normální tam. Byl to šok vidět, že to dělají lidé i tady. Je to opravdu nebezpečné,“ popsal Žavoronkov. Po příjezdu do Wingate ale pár zmizel.

Železniční společnost KiwiRail se nechala slyšet, že udělá vše pro to, aby pomohla policii výtržníky identifikovat. „Důrazně žádáme každého, kdo by chtěl neoprávněným způsobem vstoupit do železničního koridoru, aby se zamyslel nad hodnotou svého života a nad tím, jak se bude cítit jeho rodina, pokud se při tom zabije nebo zraní,“ prohlásil manažer firmy David Shepherd.

Policie už také vyzvala veřejnost, aby jí pomohla odhalit identitu mužů. Za jejich riskantní chování jim hrozí trestní stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám