Hlavní obsah

Na pláž se přihnala vodní smršť a rozmetala vše, co jí přišlo do cesty

– Recife
Novinky, zkr

Brazilskou pláží v Recife se začátkem března prohnala mohutná vodní smršť. Sloupcovitý vír nasával do vzduchu vše, co mu přišlo do cesty. Podle očitých svědků dokonce odfoukl i malé dítě, napsal server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Vodní smršť nasávala do vzduchu vše, co jí přišlo do cesty

 
Článek

Vodní smršť, hovorově tornádo nad vodou, se přihnala na písečnou pláž ve státě Pernambuco a ohromnou silou rozmetala do okolí slunečníky, křesla i lehátka.

„Ti, které to neskácelo, utíkali, jak nejrychleji mohli. Viděl jsem, jak to nasálo do vzduchu sedm kusů plážového nábytku a také dítě, které vodní smršť zvedla a odhodila ho,“ uvedl šestatřicetiletý Salviano Alaniz, který byl v době řádění víru na pláži.

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilskou pláží se prohnala vodní smršť

Na místě zasahovala i záchranná služba, podle policie však nebyl nikdo vážně zraněn, ani zmiňované dítě. Jen několik lidí utrpělo drobné škrábance a odřeniny. Záběry vodního sloupu nyní analyzují meteorologové.

„V tom okamžiku tam byly některé neobvyklé vzorce počasí, které budou pravděpodobně na vině. Z videí to vypadá jako klasická vodní smršť, ale budeme ty záběry muset prostudovat pečlivě, než podáme zprávu,“ uvedl meteorolog Edvania Santos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám